
Vinarska tradicija u obitelj Jakopić ozbiljnije počinje 1908., kada Jakopić Filip kupuje prvu veliku hrastovu bačvu od 2500l i počinje širiti svoj nasad. Bačva se nalazi u podrumu vinarije Jakopić i dan danas se koristi za odležavanje brojnih nagrađivanih vina.

Jakopić Ana i Martin sade prvi plantažni nasad u našoj obitelji, 3370 čokota miješanih sorata. Taj vinograd nalazi se na položaju „Orehovčak“ nedaleko od obiteljske kuće. Zajedno kupuju četiri hrastove bačve od 500l i ozbiljnije kreću u vinogradarsku i vinarsku proizvodnju, te prodaju.

Kurija na imanju Zichy-Terbocz izgrađena je 1804. godine, a posljednja vlasnica bila je Ilona Terbocz. Martin Jakopić kupuje to imanje i na mjestu tadašnje konjušnice, kreće čišćenje i izgradnja restorana Terbotz.

22.11.2002. godine otvoren je restoran Terbotz i od tog dana počinje s radom.

Branimir Jakopić značajno širi površine pod vinogradima. 2014. godine proizveli smo prvi pjenušac u našoj povijesti od sorte Pušipel tradicionalnom metodom, nazvan „Terbotz“.

Proizveli smo prvo crno vino pod imenom Cuvée. Sastoji se od tri sorte: Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot s vinogradarskog položaja Terbotz.

Jakopić Graševina 2015 IBPB osvaja platinastu nagradu na prestižnom vinskom natjecanju Decanter u Londonu. Proglašeno je najboljim slatkim vinom u Hrvatskoj.

Uz brojne druge nagrade, priznanja i plaketa, restoran Terbotz osvaja nagradu „Šampion turizma“ za 2022. godinu.


U lipnju, Jakopić Sauvignon 2024. proglašen je najbolje ocjenjenim vinom na Decanteru iz Hrvatske u 2025. godini.
